Trgovine
Ovaj neodoljivi kolač s jagodama, kako mu i ime kaže, jednostavno morate probati. Radi lakoće i jednostavnosti pravljenja, postat će vaša omiljena slastica ovog proljeća.
Biskvit:
Razdvojite bjelanjke i žutanjke te potom istucite snijeg od bjelanjaka. Ostale sastojke izmiksajte, dodajte malo po malo bjelanjke u drugu smjesu miješajući sve žlicom.
Nauljite i pobrašnite pleh u kojem ćete peći biskvit. Ulijte smjesu, a potom pleh stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C. Ostavite biskvit da se peče 20-ak minuta.
Nakon što biskvit ispekao, premažite ga džemom od jagoda.
Krema:
Slatko vrhnje istucite u šlag, dodajte šećer u prahu i vanilijin šećer te sve umutite zajedno.
Mascarpone dodajte ručno u više navrata. Kada ste dobili finu glatku smjesu, rasporedite je ravnomjerno preko ohlađenog biskvita, a potom sve stavite u hladnjak.
Preljev:
Očistite jagode i presijecite ih na pola, a onda ih posložite po kremi.
Preljev za torte pomiješajte sa šećerom i sa 6 žlica vode kako bi se šećer otopio. 500 ml vode stavite da proključa. Nakon što voda zavrije, dodajte preljev i miješajte do vrenja.
Ostavite da se sve malo prohladi, zatim žlicom ravnomjerno rasporedite smjesu po kremi i poslaganim jagodama. Nemojte dugo ostaviti da se preljev hladi, jer se brzo stegne!
Kolač stavite na hlađenje minimalno 4 h, a onda uživajte u rapsodiji okusa.
Dobar tek!