<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1757908067846806&ev=PageView&noscript=1" />
Zanimljivosti

Najljepši gradovi Istre - Pula

24. 05. 2022

Uskoro nam stiže najljepše doba godine- ljeto!
Početak toplih dana u svima nama budi želju da posjetimo neka nova mjesta i doživimo nova iskustva. 
Kreni s Butigom na putovanje kroz gradove, okuse i doživljaje. Istražujmo zajedno puteve prekrasnog poluotoka. 

 

PRVA DESTINACIJA- PULA 

Najveći grad istarskog poluotoka sa svojom slojevitom i raskošnom prošlosti, mjesto je koje ćete zauvijek pamtiti. 
Tradicionalna jela, vino i more vjerojatno su prve asocijacije vezane uz Istru i njene gradove. No, svakako ne smijemo zaboraviti i povijesni dio koji nosi posebnu draž. Pogotovo ako je riječ o gradu Puli. 

 

AMFITEATAR

Najslavniji prizor ovog drevnog, antičkog grada jest Amfiteatar koji je ujedno i jedan od najvećih i najočuvanijih spomenika antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Svojim izgledom i veličinom jednostavno ostavlja bez daha, kako izvana tako i iznutra. Danas se koristi za razne kulturne manifestacije, događaje i koncerte. Pozirajući ispred, kako ga još i nazivaju- pulske Arene, napravit ćete fotografije koje izgledaju poput prave razglednice. 

SLAVOLUK SERGIJEVACA

Ako nastavite dalje, dolazite do „Zlatnih vrata“, odnosno jednim od rijetkih slavoluka stvorenih u čast privatnih osoba. Slavni Luk je jedan od glavnih atrakcija u Puli, koja vas vodi u daljnji obilazak stare gradske jezgre kroz najprometniju pješačku ulicu. 

 

HRAM ROME I AUGUSTA
   
 
Također, ne smijete propustiti ni Hram Rome i Auguste koji je izgrađen u 2. stoljeću prije Krista, a korišten je u različite svrhe tijekom svoje duge povijesti. Nakon Drugog svjetskog rata je obnovljen i danas biva jedinim preživjelim dijelom izvorne trijade i jednim od najljepših dijelova Pule.

 

I ZA KRAJ PRIJE KRAJA

Naravno da ovo nije sve što imate za vidjeti, no vrijeme je da uzmete pauzu od povijesne, gradske šetnje i potražite okrjepu u obližnjim restoranima s bogatim tradicionalnim jelima i dobrim vinom! Nema ljepšeg načina za osjetiti i doživjeti grad, ako ne uključite sva osjetila, a posebno vaše nepce!  

 

Sign up to our newsletter list

and receive important notifications about products, promotions and events.

Follow us

La-Vor d.o.o. © 2017. All rights reserved.

Cookie policy Privacy policy

crafted by