<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1757908067846806&ev=PageView&noscript=1" />
Zanimljivosti

Zdravo i domaće

20. 06. 2022

Hrani se zdravo, rečenica je koju često čujemo i pokušavamo prakticirati. Užurban ritam života nas najčešće dovede do toga da naše obroke planiramo brzo, jednostavno i u velikom broju slučaja nezdravo. Usvajanje dobrih prehrambenih navika je proces koji traje, ali donosi sjajne rezultate za vaše tijelo i zdravlje. Ako se pitate kako i od kuda krenuti, donosimo vam prijedlog vašeg prvog koraka.

Kupujte i jedite svježe, domaće povrće!

Takvo povrće nudi puno bogatiji sadržaj minerala, vlakana i vitamina. Bitno je da odabrane namirnice kako smo i naveli, budu svježe, jer nutrijenti počinju propadati čim se povrće ubere. Na pitanje gdje ga i kako pronaći, svi znamo odgovor- kod lokalnih OPG-ova. 

Svakodnevno se trudimo surađivati s velikim brojem domaćih proizvođača povrća, voća, suhomesnatih proizvoda, pašte, kolača, jaja, kako bi naši kupci uvijek pronašli kvalitetne, svježe i domaće proizvode. Također, njegujemo domaću proizvodnju, potičemo lokalne i male proizvođače te educiramo javnost o važnosti konzumiranja domaćih i sezonskih proizvoda.

 

Kako bi potvrdili napisane retke i pomogli vam da lakše zapamtite korisne informacije, donosimo vam tablicu pregleda nutritivnog sadržaja domaćeg povrća- po bojama!

 

Iako smo danas svoju pažnju usmjerili na povrće, istu tablicu možete upotrijebiti i za voće.

Odaberete svaki dan jednu boju iz tablice, pridodajte domaće meso ili svježu ribu i vaše zdrave navike mogu početi.

 

Inspiraciju i sastojke za svoje obroke pronađite u našim Butigama Ultra.  

 

Prijavite se na naš newsletter

I primajte važne obavijesti o proizvodima, akcijama i događajima.

Pratite nas

La-Vor d.o.o.©2017. Sva prava pridržana.

Politika o kolačićima Politika privatnosti

crafted by