Trgovine
Dolazak jeseni donio je sa sobom miris svih onih slastica koje zapostavimo tijekom ljeta koje nas odvuče u svijet slatkih krema i voćnih okusa.
Kako krećemo polako prema jesenskim čarolijama, toplim čajevima i ušuškanim druženjima prva ideja za slatki desert je- Mramorni kolač. Njegova jednostavna priprema, uvijek zanimljiva prezentacija i okus koji se dugo pamti siguran je izbor za sve prilike.
Sastojci:
Priprema:
Prvo u posudu pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo. Zatim dodajte ulje, mlijeko i 2 cijela jaja. Mikserom sve skupa sjedinite i gotovu smjesu razdvojite na dva dijela odnosno u dvije posude. Smjesu u jednoj posudi ostavite takvom kakva je, a u drugu dodajte 2-3 žlice kakaa ili otopljenu čokoladu.
Kalup za kuglof premažite uljem ili maslacem kako bi se kuglof poslije lakše odvojio. Za mramorni izgled ulijte prvo jednu smjesu pa drugu, pa opet jednu pa drugu. Neka čokoladne smjese bude manje zato da ne bi prevladala tamna boja i da bi mramorni izgled bio što bolji.
Kuglof stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, 30-45 minuta.
Dok se peče, čačkalicom uvijek možete provjeriti je li se ispekao iznutra. Ako je na čačkalici smjesa suha i ako ima lijepu rumenu boju to znači da je kuglof gotov.
Kada se ohladi možete ga posuti šećerom u prahu ili ga preliti otopljenom čokoladom te ukrasiti po želji.