Trgovine
Bliže nam se dani sa sve ljepšom prognozom, a kako se najbolje provesti u slobodno vrijeme i vikendom nego u dobrom društvu i uz odličnu hranu! Burgeri su jedan od najpopularnijih obroka za ovakva druženja. Zašto? Zato jer ih je relativno jednostavno pripremiti, a možete se i razbacati svojom kreativnošću.
Neovisno o tome jeste li vi i vaši prijatelji ljubitelji klasika ili egoztike izbora je više nego dovoljno za svih, a mi vam donosimo naša tri prijedloga za ukusne, sočne burgere kojima ćete, sigurni smo, oduševiti svoje prijatelje.
Za ljubitelje cheeseburgera, ovaj američki klasik zasigurno će biti pun pogodak, a za one koji nisu “od sira” jednostavno izbacite taj sastojak i užitak je svejedno zagarantiran. ;)
Količinu sastojaka naravno prilagodite veličini društva.
Oblikujte pljeskavice i pecite na grill tavi ili roštilju 7-9 minuta (ili dok nisu pečene).
Na pljeskavice stavite po jedan listić sira i pecite još oko minutu ili dok se sir ne počne topiti. Napunite peciva pljeskavicama, dodajte salatu, luk, rajčicu, krastavce i mješavinu senfa i ketchup, a po želji za bogatiji okus dodajte i pečenu pancetu.
Tko ne bi volio vrhunski, sočan steakhouse hamburger punog okusa?
Svi ćemo se složiti da nije jednostavno replicirati profesionalne burgere kod kuće jer većina steakhouse-ova za svoje pljeskavice kombinira različite dijelove goveđeg mesa kako bi prilagodili okus i sadržaj masti. Svakako je moguće zamoliti mesara da vam pripremi mješavinu kakvu želite što često nije praktično niti jeftino, ali srećom, postoji vrlo jednostavan način da u trenu napravite pljeskavice u steakhouse stilu uz jednostavnu kombinaciju mljevene govedine s mješavinom kruha, mlijeka i začina.
Vjerujemo da će vas ovaj recept oduševiti.
U posudi vilicom pomiješajte i zgnječite zajedno kruh i mlijeko dok ne dobijete gustu pastu. Dodajte sol, papar, češnjak, Worcestershire umak, ketchup i dobro promiješajte.
Mješavini dodajte mljevenu govedinu i mladi luk i dobro umiješajte sve sastojke rukama.
Podijelite mješavinu na 8 jednakih porcija i oblikujte pljeskavice.
Ispecite pljeskavice na grill tavi ili roštilju. Tostirajte polovice peciva i složite svoje burger s dodacima po želji.
Želite li impresionirati društvo ili ljubitelje piletine kreativnijom kombinacijom svakako isprobajte recept za japanski pileći katsu curry u obliku burgera.
ZA PILEĆU MARINADU:
ZA KATSU MAJONEZU:
ZA PILEĆI KATSU:
U posudi pomiješajte 500ml mlijeka, žličicu soli, usitnjeni češnjak i mješavinu začina. Ubacite pileća prsa u marinadu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku minimalno 3 sata.
Pripremite katsu majonezu kombinacijom svih navedenih sastojaka miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Pola sata prije nego ih planirate peći, izvadite pileća prsa iz hladnjaka.
U drugoj posudi smiksajte jedno jaje i 2 žlice marinade. Dodajte rižino brašno i krušne mrvice.
Umočite svaku polovicu pilećih prsa u ovu mješavinu.
Zagrijte dovoljno ulja u fritezi ili velikoj posudi s debelim dnom na otprilike 180°C. Pržite meso 10 do 12 minuta. Ocijedite na papirnatom kuhinjskom ubrusu i potom izrežite na 4-5 komada.
Prepolovite i tostirajte peciva, namažite katsu majonezu, dodajte salatu, mladi luk, rotkvice i potom stavite piletinu i još majoneze.